Drumeție de 1 zi Pasul Bratocea - Vârful Ciucaș (1954m) - Valea Berii

159,00 RON 180,00 RON
Locuri libere 2
Servicii rezervare
Câte locuri vrei?

Descriere

Cucerim Munții Ciucaș intr-o zi!

Plecare 06.00 dimineața din București din Piața Victoriei, întoarcere aproximativ ora 21:00 - 22:00 în funcție de trafic.

Din Bucuresti plecăm pe ruta: București – Ploiești – Vălenii de Munte - Cheia

În jurul orei 08.30 ajungem în zona Pasul Bratocea unde vom lasa microbuzul și vom porni pe treseu.

Traseul: Pasul Bratocea (1272 m) - Colții Bratocei - Șaua Tigăilor - Vârful Ciucaș (1954 m) - Cabana Ciucaș - Valea Berii

Distanță traseu: 15,6 Km

Diferențe de nivel: urcare 887 m coborâre 977 m

Durata: 6 ore fără pauze

Durata totala: 8-9 ore
Dificultate traseu: medie

Surse de apa: Cabana Ciucaș

Coordonate intrare în traseu: 45°28'49.6"N 25°53'48.0"E (Pasul Bratocea)

Începem traseul de la Pasul Bratocea, echipați cu rucsacul în spate în care să avem apă, sandwich-uri, fructe și alte bunătăți și urcăm cu îndrăzneală bătând potecile din pădure și culmile stâncoase ce ne bucură privirea cu peisaje superbe.

După aproximativ 1 h 30 min ore de mers, cu scurte pauze de relaxare, de hidratare și de poze, ajungem la Sfinxul Bratocei. De aici, harta montană ne arată că mai avem de parcurs aproximativ 50 minute până la Bratocea din Jos (1687 m). Urmăm direcția de mers către Vârful Ciucaș și ajunși acolo, la altitudinea de 1954 m, vom face popas pentru a ne odihni, pentru hidratare și bineînțeles vom servim câte un sandwich și ce mai avem prin rucsac. Râdem, glumim, socializăm și legăm prietenii, căci acesta este scopul principal al drumeției.

Privim de aici măreția munților și ne încărcăm bateriile pentru ca ușor, ușor sa ne îndreptăm spre Cabana Vârful Ciucaș. În jur de o oră de mers, coborâm Vârful Ciucaș și ajungem la Cabana Vârful Ciucaș. Sus, în vârf de munte surprindem în poze frumusețea locului, un peisaj montan extraordinar, de-ți taie răsuflarea. După ce servim masa la cabana Ciucas, urmează drumul de întoarcere și coborâre spre Complexul Muntele Roșu prin Valea Berii.

Peisajele de aici sunt încântătoare. Brazii falnici, crestele munților, potecile prin pădure și aerul curat sunt oază de relaxare pentru trup și suflet.

Traseul este destul de ușor pentru un inițiat al muntelui sau mediu pentru un novice, fără zone periculoase, prin urmare este indicat și persoanelor care nu au o condiție fizică foarte bună, dar totuși cu înclinație spre drumeții de munte căci traseul durează aproximativ 8-9 ore, timp ce include și pauzele de masă și de poze.

Întoarcerea spre București va fi spre seară.


Echipament necesar:

  • Bocanci de munte de iarnă
  • Geacă de iarnă/munte, pantaloni, bluză de corp, pelerină (in caz de ploaie) sau jachetă impermeabilă, rucsac, căciulă, mănuși;
  • Apă (minim 2 litri), mâncare (sandwich, fructe, ceva dulce).
  • Pungă pentru gunoi.
  • Bețe de treking (optional)

TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu microbuz
• Însoțitor de grup 

TARIFUL NU INCLUDE:
• Masa la Cabana Ciucaș
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei.

ATENȚIE!

* În cazul nerealizării numărului minim de participanți menționat, organizatorul își rezervă dreptul de a anula excursia, de a o reprograma pentru o dată ulterioară, oferind posibilitatea înscrierii la o excursie similară;
* Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt informative și se pot modifica;
* Insoțitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

 

Important!
Grup minim participanți: 8 persoane, grup maxim 20 persoane

 

 Detalii

Data plecare
Duminica 16 Octombrie 2022

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review