CIRCUIT EGIPT 7 ZILE - CROAZIERA PE NIL

4.500,00 RON
Locuri libere 40
Servicii rezervare
Câte locuri vrei?

Descriere

CROAZIERĂ PE NIL - PE URMELE FARAONILOR  

    

Egiptul este o țară plină de istorie și cultură, iar o excursie aici poate fi una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poți avea. Dacă dorești să explorezi istoria fascinantă a Egiptului și să vizitezi siturile antice celebre ale acestei țări, atunci o excursie în Egipt este exact ceea ce îți trebuie.

Plecare în fiecare miercuri începând cu 16 MAI 2023. Grupuri de minim 10 persoane.


București - Cairo - Aswan (Croazieră pe Nil - Marele Baraj - Philae)


Ziua 1
-Asistență și transfer de la aeroport pentru zborul către Aswan
-La sosire veți fi întâmpinați de  ghidul dumneavoastră pentru a începe un tur în Aswan  la barajul înalt, acesta fiind  un exemplu modern al Egiptului de a construi pe o scară monumentală. Apoi, continuați cu o scurtă plimbare cu barca cu motor la Templul Philae de pe insula Agilka. Templul a fost dedicat lui Isis, sora/soția lui Osiris și patroana domniei ptolemeice. Apoi veți fi transferați înapoi la vasul de croazieră pentru masa de prânz, iar după-amiază veți naviga în jurul insulei Elephantine pe o felucca, barca cu vele tradițional egipteană. Întoarcere la vasul de croazieră, cina la bord și peste noapte în Aswan. (pensiune completa)
Opțional satul nubian după amiază.


Ziua 2

Croazieră pe Nil (Kom-Ombo - Edfu)
Opțional Abu Simbel dimineața devreme.
După micul dejun, navigați la Kom-Ombo și vizitați Templul lui Sobek, zeul fertilității cu cap de crocodil și creatorul lumii. Templul se află într-o curbă pe Nil, unde, în antichitate crocodilii sacri se încălzeau la soare pe malul râului. Vă întoarceți pe vasul de croazieră și navigați către Edfu. Se servește cina și peste noapte se staționează în Edfu (pensiune completă).


Ziua 3

Croazieră pe Nil (Luxor – Partea de Est)

După micul dejun la bord, porniți cu trăsura trasă de cai pentru a vizita Templul lui Horus, cel mai mare și cel mai perfect conservat dintre toate templele Nilului. Horus, cunoscut și sub numele de Haroeris, a fost zeul războiului solar cu cap de șoim. Întoarcere pe vasul de croazieră și navigați spre Luxor, trecând prin strâmtoarea Esna.
-Serviți prânzul la bord.
-După-amiază, vizitați Templul Karnak  numit de unii "Templul Templelor". Este cel mai mare lăcăș de cult construit vreodată. Numele său antic Ipet-Isut înseamnă "cel mai sacru dintre locuri".  Complexul de temple a fost construit pe parcursul a mai mult de două mii de ani de generații întregi de faraoni. În cadrul complexului, marea "Sală Hypostyle" este o pădure incredibilă de stâlpi uriași care acoperă o suprafață mai mare decât întreaga Catedrală Notre Dame.
-Urmează o vizită la grațiosul Templu din Luxor  construit de Amenhotep al III-lea și Ramses al II-lea pentru ritualuri și festivaluri și dedicat zeului Amun. Întoarcere la vasul de croazieră pentru cină și peste noapte se staționează în Luxor (pensiune completă).


Ziua 4

Croazieră pe Nil (Luxor -Hurghada- Cairo)
Opțional zbor cu balonul cu aer cald în zori.
După micul dejun, se face check out de pe vasul de croazieră, apoi veți traversa Nilul și veți vizita minunata Vale a Regilor, un oraș vast al morților unde au fost descoperite mormintele magnifice ale celor 62 de faraoni. Mormintele au fost sculptate adânc în stânca deșertului, bogat decorate și pline de comori pentru viața de apoi a faraonilor.
Vizitați mai multe dintre morminte. Apoi, vizitați Templul reginei Hatshepsut, singura femeie ridicată la rangul de faraon. Acest monument frumos se ridică din câmpia deșertului într-o serie de terase și se îmbină cu stâncile calcaroase care o înconjoară.
Pe drumul de întoarcere vă opriți la faimosul ‘’Coloșii lui Memnon’’, două statui de 20 metri și 1000 de tone ale lui Amenhotep al III-lea. Aceste statui colosale erau cunoscute de grecii antici pentru a emite voci bântuitoare în zori. Deși deteriorate de natură și turiști antici, statuile sunt încă impresionante
Veți fi transferați cu mașină în Hurghada,unde faceți check în la hotel(pensiune completa).


Ziua 5 - Hurghada


Zi de relaxare la hotel
Opțional safari în desert sau excursie pe mare.


Ziua 6 - Hurghada -Cairo


-Relaxare la hotel sau sesiune de shopping (după prânz se face check out și veți fi transferați la Cairo pentru cazare la hotel (pensiune completa).
Ziua 7 – Cairo - Aeroport
-După micul dejun, ghidul egiptologist, însoțitorul de grup și șoferul privat vă vor lua de la hotel pentru a merge la platoul Gîză, unde veți face o vizită la piramide și sfinx.
-Vă veți delecta apoi cu vizita și cumpărături la fabrica de parfumuri și la magazinul de papirus
-Urmează muzeul de egiptologie, care găzduiește colecția magnifică de antichități faraonice, în special masca și comorile de aur ale lui Tutankhamun.
-După amiază veți merge în partea veche a orașului Cairo pentru a vizita biserici și sinagogi (Abu Serga, biserica suspendată și Ben Ezra,cea mai veche sinagogă din Egipt).
Opțional spectacol de lumini și sunet la piramide și sfinx.
-Se servește cina târzie și apoi veți fi transferați la aeroport pentru zborul de întoarcere spre casă.


Prețul include:


- asistență în aeroport;

- 1 noapte în Cairo / Full Board;
- 3 nopți croazieră pe Nil / Full Board;
- 2 nopți în Hurghada / soft all-inclusive;
- 2 sticle cu apă disponibile zilnic în autocar;
- toate transferurile în mașini private Deluxe A/C autocar/microbuz;
- bilete de intrare la obiectivele menționate;
- zbor intern Cairo /Aswan (6:00-7:00 am ) 100 USD – no free;
- ghid egiptolog privat vorbitor de română/engleză;
- servicii și taxe locale.


Prețul nu include:


- Vizite/cereri/tururi adiționale care nu sunt menționate în program;
- Bacșișuri;
- Viza de intrare în Egipt (25$/persoană);
- Băuturi suplimentare în timpul meselor pe vasul de croazieră sau la hotel;
- Suveniruri și cheltuieli personale;
- Zbor internațional OTOPENI-CAIRO-OTOPENI și taxe în aeroport;
Menționam că programul/croaziera pot suferi modificări  în funcție de timp/condiții meteo.


  TELEFON:  0767 111 102 

  EMAIL:  office@euphorictravel.ro 

Detalii

Data plecare
17.05.2023

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review