7-10 SEPTEMBRIE - CIRCUIT 4 ZILE MARAMURES PLECARE DIN BUCURESTI

1.300,00 RON 1.550,00 RON
Locuri libere 50
Servicii rezervare

Descriere

CIRCUIT MARAMURES - 4 ZILE- AUTOCAR- CAZARE CU DEMIPENSIUNE- PLECARE DIN BUCURESTI


TARIF 1300 LEI/PERSOANA DACA REZERVI PANA LA 01 IULIE


OBIECTIVE TURISTICE VIZITATE:


 •  Sighisoara 
 • Mocănița de pe Valea Vaserului
 • Cimitirul Vesel din Săpânța
 • Cascada Cailor
 • Mănăstirea Bârsana
 • Muzeul Satului Maramureșan


Maramureșul, o regiune pitorească situată în nordul României, este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, tradițiile autentice, portul popular și bisericiile de lemn unice în lume. Un circuit turistic în Maramureș vă oferă oportunitatea de a explora această zonă fascinantă și de a vă bucura de farmecul său autentic.


PROGRAM:


ZIUA 1: Aproximativ 550 km
Ne intalnim dis-de dimineata si pornim la drum spre ținuturi Maramureșene pe ruta București-Ploiești-Sinaia-Sighișoara-Cavnic-Ocna Șugatag. In drumul nostru, vom  vizita Sighisoara, ne vom plimba pe alei istorice si vom servi prânzul la un restaurant in centrul vechi.Spre seara ajungem in Ocna Șugatag unde vom fi întâmpinați de gazdele noastre pentru următoarele 3 seri.


ZIUA 2: Aproximativ 150 km
Servim micul dejun si pornim spre vestita Mocăniță de pe Valea Vaserului.
Locomotiva cu aburi pufăie neobosită în frumoasa Vale a Vaserului, pe tot parcursul celor 50 km. Trecem prin păduri dese, defileuri înguste, stânci prăpăstioase sau poieni cu izvoare minerale, o aventură de cuprins între filele agendei personale. Inaugurată în ’32, distrusă parțial în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, refacută și extinsă în anii 50, este singura cale ferată europeană, cu ecartament îngust, pe care istoria trenului forestier și-a locomotivelor cu abur înca nu a apus. Savurăm un prânz în aer liber cu mâncare proaspăt preparată la ultima stație a mocăniței.
După prînz, vom vizita Muzeul Satului Maramureșan.
Situat în satul Sighetu Marmației din județul Maramureș, acest muzeu în aer liber este un loc minunat unde turiștii pot explora tradițiile și cultura satului maramureșean.
Vizitatorii pot petrece o zi întreagă admirând casele tradiționale din lemn, biserici vechi, ateliere de meșteșuguri și multe alte obiecte care reflectă viața rurală din această zonă. Este o oportunitate unică de a experimenta viața din trecut și de a învăța mai multe despre tradițiile și obiceiurile locale.
Încheiem ziua cu o vizită în satul Bârsana. Manastirea cu același nume se numara printre cele mai vizitate locuri din Maramures. Mănăstirea Bârsana a fost construită în secolul al XVII-lea și este cunoscută pentru biserica sa de lemn, considerată o capodoperă a arhitecturii tradiționale maramureșene. Biserica este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este un exemplu impresionant al meșteșugului local și al credinței ortodoxe.
Ajungem seara la gazdele noastre, servim cina si petrecem seara povestind până târziu la un foc de tabără.


ZIUA 3: Aproximativ 200 km
Când dimineața cocoșii din Maramureș termină de cântat, servim micul dejun și suntem gata de drum, pentru că trebuie să ajungem la timp la Cascada Cailor. Aceasta este este una dintre cele mai frumoase cascade din România, vizitată în fiecare an de mii de turiști.
Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ”Podul Cailor”, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri.
Seara, ajunși la pensiune servim cina si ne vom bucura de o seară maramureșană cu muzică, dans și multă voie bună.


ZIUA 4: Aproximativ 550 km
Servim micul dejun, vizităm Cimitirul Vesel din Săpânța si pornim spre casă pe ruta Baia Mare-Cluj-Alba Iulia-Tg Jiu.Prețul include:

 • transport autocar / microbuz cu aer condiționat
 •  însoțitor de grup atestat pe toată durata excursiei
 • cazare cu demipensiune 3 nopti la pensiune de 4 margarete
 • seara maramureșană

 

Prețul nu include:

 • taxele de intrare și de fotografiere la obiectivele din program
 • asigurare
 • alte cheltuieli personale


Politica de plata:

 • se achită integral la momentul rezervării sau cu un avans minim de 30% si restul cu 30 zile inainte de plecare. 


TARIF 1550 LEI/ PERSOANA 

REZERVA PANA LA 01 IULIE SI PLATESTI DOAR 1300 LEI PRIN OFERTA EARLY BOOKING. 

Detalii

Data plecare
07 SEPTEMBRIE 2024

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review