7-10 SEPTEMBRIE - CIRCUIT 4 ZILE MARAMURES

1.100,00 RON 1.320,00 RON
Locuri libere 29
Servicii rezervare
Câte locuri vrei?

Descriere

ITINERARIU

MOTRU- TÂRGU JIU-PETROȘANI- HAȚEG-ALBA IULIA- DEJ- TÂRGU LĂPUȘ- OCNA ȘUGATAG- VALEA VASERULUI- SĂPÂNȚA- BORȘA- BAIA MARE- CLUJ- TURDA-  ALBA IULIA- TÂRGU JIU-MOTRU

 

DESCRIERE


Pachet 4 zile: cazare 3 nopți cu demipensiune la Pensiune de 4 margarete + ghid turistic + transport autocar

Tarif: 1.100 lei / persoană

Data desfășurării: 7-10 Septembrie 2023

 

OBIECTIVE TURISTICE VIZITATE:


  • Cetatea Alba Iulia
  • Mănăstirea Nicula
  • Mocănița de pe Valea Vaserului
  • Cimitirul Vesel din Săpânța
  • Cascada Cailor
  • Mănăstirea Bârsana
  • Muzeul Satului Maramureșan

 

Maramureșul, o regiune pitorească situată în nordul României, este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, tradițiile autentice, portul popular și bisericiile de lemn unice în lume.

Un circuit turistic în Maramureș vă oferă oportunitatea de a explora această zonă fascinantă și de a vă bucura de farmecul său autentic.

 

PROGRAM :


ZIUA 1 – Joi, 7 Septembrie (aproximativ 550 km)

Ne întâlnim dis-de-dimineață și pornim la drum spre ținuturi maramureșene.

În drumul nostru, ne vom plimba pe alei istorice vizitând Cetatea Alba-Iulia. Dacă vremea și timpul ne permit vom face o oprire și la Mănăstirea Nicula pentru scurte rugăciuni.

Spre seară, ajungem în Ocna Șugatag unde vom fi întâmpinați de gazdele noastre pentru următoarele 3 seri.

 

ZIUA 2 – Vineri, 8 Septembrie (aproximativ 150 km)

 

Servim micul dejun și pornim spre vestita Mocăniță de pe Valea Vaserului.

 

Locomotiva cu aburi pufăie neobosită în frumoasa Vale a Vaserului, pe tot parcursul celor 50 km. Trecem prin păduri dese, defileuri înguste, stânci prăpăstioase sau poieni cu izvoare minerale, o aventură de cuprins între filele agendei personale. Inaugurată în 1932, distrusă parțial în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, refacută și extinsă în anii 1950, este singura cale ferată europeană, cu ecartament îngust, pe care istoria trenului forestier și a locomotivelor cu abur înca nu a apus.

Savurăm un prânz în aer liber cu mâncare proaspăt preparată la ultima stație a Mocăniței. După prânz, vom vizita Muzeul Satului Maramureșan. Situat în satul Sighetu Marmației din județul Maramureș, acest muzeu în aer liber este un loc minunat unde turiștii pot explora tradițiile și cultura satului maramureșean. Vizitatorii pot petrece o zi întreagă admirând casele tradiționale din lemn, biserici vechi, ateliere de meșteșuguri și multe alte obiecte care reflectă viața rurală din această zonă. Este o oportunitate unică de a experimenta viața din trecut și de a învăța mai multe despre tradițiile și obiceiurile locale.

Încheiem ziua cu o vizită în satul Bârsana. Mănăstirea cu același nume se numără printre cele mai vizitate locuri din Maramureș. Mănăstirea Bârsana a fost construită în secolul al XVII-lea și este considerată o capodoperă a arhitecturii tradiționale maramureșene. Biserica este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este un exemplu impresionant al meșteșugului local și al credinței ortodoxe.

Ajungem seara la gazdele noastre, servim cina și petrecem seara povestind până târziu la un foc de tabără.

 

ZIUA 3 – Sâmbătă, 9 septembrie (aproximativ 200 km)


Dimineața, când cocoșii din Maramureș termină de cântat, servim micul dejun și suntem gata de drum, pentru că trebuie să ajungem la timp la Cascada Cailor. Aceasta este este una dintre cele mai frumoase cascade din România, vizitată în fiecare an de mii de turiști.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de Nord-Est a Munților Rodnei. Apa adunată într-un circ glaciar se scurge peste un abrupt calcaros numit ”Podul Cailor”, în mai multe trepte, rezultând cea mai mare cascadă din România. Se află la altitudinea de 1300 m iar căderea de apă este de 90 metri.

Seara, ajunși la pensiune, vom servi cina și ne vom bucura de o seară maramureșană cu muzică, dans și multă voie bună.

 

ZIUA 4 – Duminică, 10 Septembrie (aproximativ 550 km)


Servim micul dejun, vizităm Cimitirul Vesel din Săpânța, după care pornim spre casă pe ruta Baia Mare Cluj Alba-Iulia - Târgu Jiu.

 

Servicii incluse:


  • transport autocar / microbuz cu aer condiționat
  • însoțitor de grup atestat pe toată durata excursiei
  • cazare cu demipensiune 3 nopți la pensiune de 4 margarete
  • seara maramureșană

 

Nu sunt incluse: 


  • taxele de intrare și de fotografiere la obiectivele din program
  • asigurare
  • alte cheltuieli personale

 

Politica de plata:


  • se achită integral la momentul rezervării sau cu un avans minim de 30%, iar restul cu 30 zile înainte de plecare. 


Notă:

  • Locurile în autocar se distribuie începand cu a DOUA banchetă în ordinea achitării avansului.
  • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. În funcție de durata fiecărei vizite și de întârzierile turiștilor peste timpul alocat de către însoțitorul de grup pentru fiecare obiectiv în parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
  • Obiectivele menționate în program pot fi înlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agenție sau de turiști, ci doar de starea drumurilor, condiții meteo, sau alte motive obiective.
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
  • În cazul în care nu se întrunește numărul minim de participanți, agenția are dreptul să anuleze excursia sau să solicite un cost suplimentar de la turiști pentru organizarea excursiei cu un număr mai mic de participanți.
  • În cazul în care nu mai puteți participa la excursie, din diferite motive întemeiate, sumele plătite NU SE RETURNEAZĂ, dar se acceptă un înlocuitor (cu 10 zile calendaristice înainte de plecare).
  • Agenția poate modifica / schimba structura circuitului / tipul de autovehicul folosit / obiectivele turistice fără a afecta derularea programului și fără a anunța în prealabil turistul;

 

Detalii

Data plecare
07 SEPTEMBRIE 2024

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review